Житомир Інформ

За матеріалами СБУ та ДБР підозру в державній зраді отримали 16 працівників Маріупольського СІЗО, які в умовах воєнного стану перейшли на бік ворога

За матеріалами СБУ та ДБР підозру в державній зраді отримали 16 працівників Маріупольського СІЗО, які в умовах воєнного стану перейшли на бік ворога
359810 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки та ДБР зібрали докази державної зради співробітників Маріупольського слідчого ізолятора. В умовах воєнного стану зловмисники зрадили присязі та перейшли на бік ворога. Наразі вони виконують накази окупантів та забезпечують незаконне утримання за гратами українських громадян.

Мова йде про 16 співробітників установи з виконання покарань, які залишились  у Маріуполі після окупації.

За оперативною інформацією, у березні 2022 року фігуранти впустили на територію СІЗО окупаційні війська та дозволили їм заволодіти зброєю, яка там знаходилась. Також вони жорстоко придушили бунт ув’язнених через відсутність належного утримання та порушення термінів тримання під вартою.

За наказами окупантів зрадники незаконно утримують за гратами мешканців Маріуполя, які висловлюють проукраїнську позицію. Відомо, що в слідчому ізоляторі перебувають троє підлітків, які посперечались з прокремлівським агітатором.

Дії фігурантів кваліфіковані за ч.2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисникам повідомлено про підозру. Наразі триває комплекс слідчо-оперативних дій для притягнення зловмисників до кримінальної відповідальності.

Документування злочинної діяльності здійснювали співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з ТУ ДБР у місті Краматорськ за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури. 

Теги: Російська агресія , колаборанти

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео