Житомир Інформ

Пентагон: Україна отримає перші винищувачі F-16 вже цього року

Пентагон: Україна отримає перші винищувачі F-16 вже цього року
236136 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Пентагоні розраховують, що цього року Україна отримає перші винищувачі F-16, а також відповідну інфраструктуру і запасні частини.

Про це заявила помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер, повідомляє «Європейська правда».

«Ми працюємо як коаліція над програмою F-16 і прагнемо забезпечити початкову операційну готовність України з її програмою F-16 у 2024 році»,– сказала вона.

За словами представниці Пентагону, дана програма включає підготовку пілотів, технічне забезпечення, тренування технічного персоналу, а також постачання запасних частин і боєприпасів.

Нагадаємо, міністр оборони Канади Білл Блер на 18-му засіданні Контактної групи з оборони України 23 січня оголосив, що канадські інструктори приєднаються до навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

У кінці грудня перша група українських пілотів успішно пройшла базову підготовку в Королівських ВПС Великої Британії і вирушила на навчання управлінню винищувачами F-16 в Данії. Крім того, у листопаді в Румунії за підтримки Нідерландів був відкритий навчальний центр F-16, який, зокрема, буде приймати також українських пілотів.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео