Житомир Інформ

У Дніпрі постане перед судом командир ремонтної роти військової частини

У Дніпрі постане перед судом командир ремонтної роти військової частини
167806 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно командира ремонтної роти однієї з військових частин Дніпропетровської області за фактами зловживання впливом та бездіяльності військової влади (ч. 3 ст. 369-2, ч. 3 ст. 426 КК України).

Встановлено, що вказаний командир роти, у період з жовтня 2020 року по липень 2021 року, з метою власного протиправного збагачення, пообіцяв підлеглому йому військовослужбовцю за надання неправомірної вигоди в сумі 10 тис. грн щомісячно здійснити вплив на командира військової частини щодо включення його до окремих списків особового складу, які здійснюють вихід у район проведення ООС, що пов’язано із отриманням підвищеного грошового забезпечення, а також гарантій, пільг та виплат, передбачених чинним законодавством України.

Крім того, командир ремонтної роти обвинувачується в тому, що будучи обізнаним про незаконну відсутність на службі у період з 13.11.2020 по 22.07.2021 цього ж підлеглого військовослужбовця, умисно не припинив вказане кримінальне правопорушення, не звернувшись до правоохоронних органів з відповідною заявою та не ініціювавши це питання перед командуванням частини.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Дніпровська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,командир роти,бездіяльність,зловживання впливом,військовослужбовець,Дніпро

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео