Житомир Інформ

Працівника ДУ «Бахмутська установа виконання покарань №6» викрито на збуті наркотичних засобів

Працівника ДУ «Бахмутська установа виконання покарань №6» викрито на збуті наркотичних засобів
363743 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 36-річного працівника ДУ «Бахмутська установа виконання покарань № 6» та двох його спільників викрито на збуті наркотичних засобів у місцях позбавлення волі за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці 2020 року 36-річний ув’язнений організував злочинну групу задля збуту наркотичних засобів. До її складу він залучив свого 31-річного співкамерника та 37-річного працівника Бахмутської установи виконання покарань.
 
     
 
Ув’язнені приймали замовлення на придбання метадону, канабісу та опію, а працівник установи забезпечував безперешкодне пронесення заборонених предметів на територію. У подальшому вони збували наркотики іншим ув’язненим за ціною від 400 до 900 гривень за «дозу».
   
     
 
У ході проведених обшуків вилучено наркотичні засоби, мобільні телефони та інші речі, заборонені до обігу в установі.
 
Наразі службовець затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення трьом особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від посади вказаного працівника.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську за оперативного супроводу УСР в Донецькій області ДСР НП України.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від шести до десяти років.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео