Житомир Інформ

Пропуск перевантажених фур за гроші - на Херсонщині підозрюється заступник командира батальйону патрульної поліції

Пропуск перевантажених фур за гроші - на Херсонщині підозрюється заступник командира батальйону патрульної поліції
347858 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Херсонської  обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику командира батальйону Управління патрульної поліції у Херсонській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України за фактом вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець розробив план систематичного одержання неправомірної вигоди та забезпечував безперешкодний проїзд перевантажених транспортних засобів через габаритно-ваговий комплекс на стаціонарному посту патрульної поліції, без перевірки у водіїв документації та зважування вантажу.
 
До своєї діяльності посадовець залучив приватного підприємця, який займався пошуком «клієнтів», безпосередньо контактував з ними та отримував грошові кошти.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади.
 
Розслідування триває та здійснюється слідчими третього слідчого відділу з дислокацією у м. Херсоні ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі. Оперативний супровід - УСБУ в Херсонській області.
 
Нагадаємо, що в серпні цього року, правоохоронці викрили та припинили схему «збирання данини» з водіїв великогабаритних машин. Як наслідок, підприємцю, який здійснював функцію посередника оголосили про підозру. Досудове розслідування стосовно ще одного працівника патрульної поліції причетного до оборудки завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду.   

 

 Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео