Житомир Інформ

Українці встановили цьогорічний антирекорд: намагалися в листопаді пронести до органів та установ системи правосуддя майже 14 тисяч заборонених предметів

Українці встановили цьогорічний антирекорд: намагалися в листопаді пронести до органів та установ системи правосуддя майже 14 тисяч заборонених предметів
430519 ПЕРЕГЛЯДІВ

Якщо в усі попередні місяці 2021 року кількість заборонених предметів, які відвідувачі органів та установ системи правосуддя України намагалися пронести до них, коливалася від 8 до 12 тисяч, то в листопаді 2021 року встановлено антирекорд – 13 969 заборонених предметів.

А за одинадцять місяців 2021 року загальна кількість заборонених предметів, з якими українці йшли до судових установ, сягнула 120 182 од. Лідери цього антирейтингу з початку року не змінні: Дніпропетровська, Харківська, Київська, Одеська та Запорізька області.  

Так, у листопаді найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади Дніпропетровської – 3 840 од. (з початку року – 29 335 од.), Харківської – 3 083 од. (з початку року –  27 706 од.), міста Києва та Київської області – 2 318 од. (з початку року – 17 673 од.), Запорізької – 1 043 од. (з початку року – 7 628 од.), Одеської – 774 од. (з початку року – 7 880 од.) областей.

Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти в листопаді до судових установ, становлять: ножі – 4 903 од., набої – 3 793 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 2 976 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 709 од.

Також у листопаді судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 78 од. електрошокових пристроїв, 18 од. вогнепальної та 57 од. травматичної зброї, 25 од. пневматичної та газової зброї. Були і спроби зайти в суди з металевими та дерев’яними палицями й битами (16 од.), ножицями та викрутками (1 388 од), фаєрами (1 од.).

П’ятьох відвідувачів суду, які намагалися пройти до судових установ із речовинами, схожими на наркотичні, та ще десятьох осіб, які не мали дозвільних документів на носіння і зберігання зброї, було затримано й передано працівникам Нацполіції.

Найбільш законослухняними областями України у жовтневому рейтингу є ті  самі області, що й у попередні місяці: Хмельницька, Херсонська, Чернівецька, Волинська та Вінницька. Так, на Поділлі зафіксовано лише 19 спроб пронесення заборонених предметів до органів та установ судової влади, на Херсонщині – 35, Буковині – 41, на Волині  – 46, а на Вінниччині – 76.  

Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.

 

Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео