Житомир Інформ

У Запоріжжі на викраденні та збуванні військового майна затримано капітана Нацгвардії України

У Запоріжжі на викраденні та збуванні військового майна затримано капітана Нацгвардії України
246112 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері на викраденні та збуванні військового майна викрито і затримано начальника речової служби однієї з частин Нацгвардії України у Запоріжжі (ч. 3 ст. 410 КК України).

За даними слідства, вказаний капітан упродовж січня 2022 року неодноразово здійснював крадіжки речового майна військової частини (зокрема, спальні мішки та штани зимові з утепленням), та в подальшому збував їх цивільним особам
за грошові кошти.

19.01.2022, під час чергової реалізації викраденого майна, протиправну діяльність військовослужбовця зупинили правоохоронці, затримавши його в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі продовжуються слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Протиправну діяльність військовослужбовця викрили прокурори спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Оперативний супровід – 5 Управління Департаменту військової контррозвідки СБУ та Оперативного відділу ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Запорізька_спецпрокуратура,речове майно,військовослужбовець,Нацгвардія,затримано,збування,викрадення

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео