Житомир Інформ

Ставив мітки про місця дислокації українських захисників та передавав ворогу – мешканця Бахмута взято під варту

Ставив мітки про місця дислокації українських захисників та передавав ворогу – мешканця Бахмута взято під варту
382557 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито мешканця м. Бахмута на вчиненні державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). У порядку ст. 615 КПК України стосовно нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
За даними слідства, у травні 2022 року 36-річний громадянин в умовах воєнного стану добровільно погодився допомагати окупантам проводити підривну діяльності проти України. Працюючи за стандартною схемою, правопорушник через Інтернет-мережу передавав представнику силового відомства рф інформацію щодо розташування та переміщення особового складу та техніки Збройних Сил України на території м. Бахмута Донецької області.
Зокрема, завербований зрадник повідомив загарбникам про влучання ракети в будівлю цивільної інфраструктури міста.
Крім того, підозрюваний знімав місця дислокації особового складу Національної гвардії України на фото та відео, а також ставив мітки на електронних картах, передаючи у подальшому вказану інформацію ворогу.
Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Зазначимо, що лише за травень поточного року правоохоронці викрили на державній зраді завербованих мешканців у Маріуполі, Краматорську, Слов’янську, Бахмуті та Торецьку. Усім їм загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео