Житомир Інформ

Очолюють псевдооргани на окупованих територіях Донеччини – заочно судитимуть чотирьох колаборантів

Очолюють псевдооргани на окупованих територіях Донеччини – заочно судитимуть чотирьох колаборантів
246681 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти в порядку спеціального досудового розслідування стосовно чотирьох громадян України за фактами добровільного зайняття посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що з квітня по червень 2022 року, коли частину території Донецької області окупувала ворожа армія рф, колишня директорка одного з комунальних дошкільних навчальних закладів Волноваської міської ВЦА та економіст управління житлово-комунального господарства Світлодарської міської ВЦА, а також ще двоє мешканців м. Маріуполя і м. Шахтарська добровільно погодились співпрацювати з загарбниками.
 
 
У незаконно створених ворогом органах вони обійняли псевдопосади «завідувачки сектором освіти окупаційної адміністрації міста Волноваха», «начальниці центру зайнятості адміністрації міста Світлодарськ», «голови адміністрації Жовтневого району м. Маріуполя» та тимчасово виконуючого обов’язки «голови адміністрації Волноваського району» фейкової республіки «днр».
 
 
Працюючи на ворога, одна з жінок впроваджує стандарти освіти держави-агресора у навчальних закладах, схиляє педагогів викладати у школах згідно з російською пропагандою та ідеологією, фактично змінюючи історію і розповсюджуючи антиукраїнські настрої серед освітян й учнів, інша - реєструє мешканців та працевлаштовує їх в місцеві органи окупаційної влади. Обидва чоловіки проводять інформаційно-підривні акції проти України, створюють та реєструють у так званих податкових органах «днр» підконтрольні «установи» та здійснюють інші протиправні заходи, що шкодять державним інтересам та суверенітетові України.
Досудові розслідування здійснювались слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео