Житомир Інформ

Заволоділи земельними ділянками вартістю майже 13 млн грн – на Київщині судитимуть членів організованої злочинної групи

Заволоділи земельними ділянками вартістю майже 13 млн грн – на Київщині судитимуть членів організованої злочинної групи
343418 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної та Обухівської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт щодо членів організованої групи за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману та використання завідомо підроблених документів, вчинених організованою групою (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що троє мешканців Київської області підшукували осіб, на яких у подальшому реєстрували земельні ділянки.  Вони вносили дані підставних осіб у заздалегідь підготовлені незаповнені бланки державних актів на право власності на землю. Таким чином обвинувачені перереєстрували 11 земельних ділянок загальною площею 2,5 га, що перебували у комунальній власності територіальної громади Обухівського району.

Згідно з висновками експертиз, своїми діями учасники організованої злочинної групи завдали збитків територіальній громаді на суму майже 13 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу  УСР в Київській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео