Житомир Інформ

БЕБ не допустило розтрату 66,5 млн грн бюджетних коштів

БЕБ не допустило розтрату 66,5 млн грн бюджетних коштів
339768 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аналітики Бюро економічної безпеки України упередили незаконне відшкодування 66,5 млн грн податку на додану вартість (ПДВ).

Співробітники БЕБ встановили декілька компаній у Кіровоградській та Харківській областях, службові особи яких подали заявки на незаконне відшкодування ПДВ.

Злочинна схема формування ПДВ полягала у наступному. Компанії продавали товари за готівку та не відображали такі операції у податковій і фінансовій звітностях. Це дозволило штучно створити наявність товарних залишків на складах. Посадові особи компаній внесли неправдиві відомості до офіційних документів та подали заяви до Державної податкової служби (ДПС) про повернення 66,5 млн грн бюджетного відшкодування. 

З метою недопущення факту незаконного відшкодування ПДВ, аналітики БЕБ, відповідно до компетенцій, направили листи до ДПС з рекомендаціями провести позапланові перевірки діяльності згаданих компаній та достовірності нарахування сум бюджетного відшкодування ПДВ.

Таким чином, незаконне відшкодування 66,5 млн ПДВ упереджено. Кошти залишилися в бюджеті.

Співробітники Бюро економічної безпеки України постійно аналізують фінансово-господарські операції суб’єктів господарювання, обсяги імпортованих товарів та правомірність декларування бюджетного відшкодування ПДВ.

Нагадаємо, нещодавно  детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки України в Одеській області, арештувало майно директора підприємства на 8 млн грн за ухилення від сплати податків. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/za-ukhylennia-vid-splaty-podatkiv-beb-areshtuvalo-maino-dyrektora-pidpryiemstva-na-8

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,ухилення від сплати податків,відшкодування ПДВ

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео