Житомир Інформ

Керують окупованими селами та пропагують «руський мир» - заочно підозрюються двоє псевдопосадовців «ДНР»

Керують окупованими селами та пропагують «руський мир» -  заочно підозрюються двоє псевдопосадовців «ДНР»
441625 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у жовтні 2022 року мешканка Волноваського району почала співпрацювати з окупаційною адміністрацію РФ. Вона добровільно обійняла псевдопосаду заступниці голови «Старогнатівської сільської адміністрації Тельманівського району ДНР».
Жінка здійснює контроль за діяльністю комунальних підприємств і організацій, забезпечує роботу адміністративної, житлової та інших фейкових комісій, а також ставить на облік до «центру зайнятості» непрацевлаштованих мешканців села.
Інший підозрюваний - мешканець Маріупольського району почав працювати на загарбників у листопаді 2022 року. Він став головою «Павлопільської сільської адміністрації Новоазовського району ДНР». До його обов’язків входить керування діяльністю фейкової установи, вирішення кадрових питань, розпорядження фінансами громади.
Обидва колаборанти вдають видимість розробки програм «розвитку» напівзнищених військами держави-агресора населених пунктів та активно пропагують серед селян хибну ідеологію «руського миру», запевняючи їх у нібито легітимності окупаційної влади РФ.
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за санкцією статті – 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео