Житомир Інформ

БЕБ скерувало до суду обвинувальний акт стосовно керівника вугільної компанії за ухилення від сплати податків

БЕБ скерувало до суду обвинувальний акт стосовно керівника вугільної компанії за ухилення від сплати податків
440828 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України завершили розслідування і скерували до суду обвинувальний акт за ухилення від сплати податків щодо керівника підприємства, яке входить у групу компаній найбільшого приватного інвестора енергетичної галузі.

Заявлено позов про відшкодування завданих державі збитків, а саме несплати податків на суму 14,4 млн грн.

Встановлено, що у 2016 році службові особи цього товариства на чолі з генеральним директором тривалий час відображали недійсні господарські операції з придбання соняшникової олії у підприємства з ознаками фіктивності та подальшого його експорту. При тому що основний вид діяльності компанії – видобуток вугілля.

Використовуючи схему так званого «нетипового експорту» фігуранти справи здійснили ухилення від сплати ПДВ на суму 14,4 млн грн.

Для забезпечення відшкодування завданих державі збитків, за клопотанням детектива БЕБ, погодженого із прокурором Офісу Генерального прокурора, накладено арешт на корпоративні права підприємства на суму 1 млн грн та грошові кошти, що зберігаються на рахунках підприємства.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені за ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України здійснювали детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, нещодавно детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області повідомили про підозру трьом учасникам організованої групи у незаконному використанні товарних знаків відомого американського бренду при виготовленні фальсифікованих товарів побутової хімії на території Чернівецької та Львівської областей. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-povidomylo-pro-pidozru-trom-osobam-za-pidrobku-amerykanskoho-brendu-pobutovoi-khimii

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, ухилення від сплати податків

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео