Житомир Інформ

Незаконна порубка лісу на майже 350 тис. грн з метою продажу деревини - судитимуть мешканця Київщини

Незаконна порубка лісу на майже 350 тис. грн з метою продажу деревини - судитимуть мешканця Київщини
416070 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Бориспільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом незаконної порубки лісу (ч. 4 ст. 246 КК України).

Розслідуванням встановлено, що в серпні минулого року обвинувачений організував незаконну господарську діяльність з порубки та подальшого продажу деревини на території Бориспільського району. Чоловік залучив до роботи чотирьох осіб, двоє з яких неповнолітні, та запевнив їх у наявності в нього всіх необхідних дозвільних документів, хоча фактично їх не мав.

Відтак, без передбаченого законом дозволу останні здійснили порубку 86 дерев на території Старівського лісництва державного підприємства «Бориспільський лісгосп».

Незаконно зрубані клени вони розпиляли на колоди та вивезли з території лісгоспу для подальшої реалізації. Розмір спричиненої державному підприємству шкоди становить майже 350 тис. грн.

Прокурором в інтересах держави до громадянина заявлено цивільний позов про стягнення зазначеної шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконної рубки лісу. З метою її відшкодування на майно підозрюваного накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювалося Бориспільським райуправлінням ГУ Нацполіції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео