Житомир Інформ

Ворожі війська з РСЗВ вбили п’ятьох та поранили трьох людей у Краматорському та Волноваському районах

Ворожі війська з РСЗВ вбили п’ятьох та поранили трьох людей у Краматорському та Волноваському районах
333601 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 лютого 2024 року, о 14:20, війська рф вдарили по м. Миколаївці. За попередніми даними, проти мирного населення ворог використав реактивну систему залпового вогню «Торнадо-С» з касетними бойовими елементами.

В результаті влучання засобів ураження по житловій забудові отримали тілесні ушкодження, несумісні з життям, місцеві жительки 62 і 74 років та чоловік. Під час ворожої атаки містяни перебували на вулицях.
 
          
 
Крім того, біля сусідського будинку дістав мінно-вибухову травму 72-річний чоловік. Його у важкому стані терміново доставлено до медичного закладу. Вибухами пошкоджено приватні й багатоквартирні житлові будинки, автомобіль й господарські споруди. 
 
          
 
О 15:40 армія держави-агресора атакувала, ймовірно, осколково-фугасними зарядами з РСЗВ «Смерч» с. Багатир Волноваського району. Внаслідок обстрілу загинув пенсіонер та 26-річний водій автомобіля, який привіз до магазину продукти харчування. Осколкові поранення отримали 38-річна продавчиня та 30-річний чоловік, котрий перебував поруч. Наразі постраждалі перебувають під наглядом лікарів.
 
 
Пошкоджень зазнали щонайменше 7 приватних домогосподарств та торговельні об’єкти.
 
Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф. За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео