Житомир Інформ

Перед судом постане колишній посадовець Держкомзему, з вини якого з державної власності вибули землі природно-заповідного фонду

Перед судом постане колишній посадовець Держкомзему, з вини якого з державної власності вибули землі природно-заповідного фонду
15651 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Маріупольської місцевої прокуратури № 1 завершено досудове розслідування стосовно колишнього начальника відділу Держкомзема у Мангушському районі, який обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж липня-серпня 2010 року посадовець погодив землевпорядну документацію, на підставі якої громадянину передано у приватну власність 3 земельні ділянки для будівництва житлового будинку, що розташовані поблизу с. Білосарайська Коса Мангушського району.

Проте, відповідно до законодавства, вказані землі, загальною вартістю понад 1 млн грн, не можуть бути передані у приватну власність, оскільки входять до природно-заповідного фонду держави.

З огляду на виявлене порушення, прокуратурою заявлено до суду позови щодо повернення земельних ділянок у власність держави. Наразі два з них вже задоволено, ще один перебуває на розгляді суду.

Максимальне покарання за вказаною статтею – до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео