Житомир Інформ

Службова недбалість на понад чверть мільйона гривень - повідомлено про підозру експосадовцю Херсонської міськради

Службова недбалість на понад чверть мільйона гривень - повідомлено про підозру експосадовцю Херсонської міськради
7787 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому високопосадовцю міської ради за фактом службової недбалості, тобто неналежного виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).


За даними слідства, підозрюваний, будучи зобов’язаним вжити заходи щодо перевірки робіт пов’язаних із виконанням умов договору про впровадження ліцензійного програмного забезпечення «Реєстр територіальної громади м. Херсон», не зробив цього. Натомість він затвердив акт наданих послуг, які фактично не було виконано. Внаслідок таких дій на рахунок підприємства безпідставно перераховано кошти в сумі 260 тис грн, чим спричинено збитки місцевому бюджету.


Наразі колишньому чиновнику повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває та здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Херсонській області, за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в області.


Нагадаємо, що раніше до суду скеровано обвинувальні акти відносно ще одного колишнього працівника міської ради - за фактом службової недбалості при перевірці обсягу наданих послуг за вищевказаним договором (ч. 2 ст. 367 КК України), та керівника підрядної організації - за фактом привласнення бюджетних коштів, отриманих за надання послуг, які фактично були не надані (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео