Житомир Інформ

Уряд регулюватиме ціни на гречку, цукор та медичні маски

Уряд регулюватиме ціни на гречку, цукор та медичні маски
118317 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 15 квітня й до кінця карантину держава буде не тільки вивчати причини зростання цін в роздрібних магазинах та аптеках, а й мати можливість впливати на виробників або імпортерів. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.

Державне регулювання буде розповсюджено на 10 продуктів, 8 фармпрепаратів та 2 медичних товари. Щодо продуктів, це гречка, цукор, борошно пшеничне в/г, вітчизняні макарони, молоко 2,5% в плівці, житньо-пшеничний хліб, курячі яйця 1 категорії, курка в тушці, вершкове масло 72,5% та мінеральна вода без газу. Якщо будуть підстави, то перелік продукції, яка підлягає регулюванню, може зростати.

Державне регулювання також розповсюджується на медичні маски та рукавички як засіб індивідуального захисту під час пандемії коронавірусу.

«Якщо ціна в торгівлі на них планує підвищуватися, то заклад торгівлі через електронну форму зобов’язаний повідомляти про це в Держпродспоживслужбу, — пояснює Олексій Дорошенко. — На виробників або постачальників це регулювання не розповсюджується. Але держава буде вивчати причини зростання цін в роздрібних магазинах та аптеках, мати можливість впливати на виробників або імпортерів, якщо ціни зростають без економічного обґрунтування».

Нагадаємо, три роки тому в Україні відмінили державне регулювання цін та можливість впливати на бізнес. До цієї відміни під моніторинг підпадали 32 товари.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео