Житомир Інформ

Суд залишив “Дніпроавіа” у власності Коломойського

Суд залишив “Дніпроавіа” у власності Коломойського
258869 ПЕРЕГЛЯДІВ

Господарський суд Києва відмовився задовольнити позов Фонду держмайна України до ТОВ "Галтера" про розірвання договору купівлі-продажу 94,6% акцій "Дніпроавіа".

Свій позов ФДМ мотивував тим, що компанія Коломойського неналежно виконує зобов'язання перед державою. "Галтера" мала ще до 2 вересня 2014 року передати у державну власність злітно-посадкову смугу, радіомаякову систему й земельні ділянки, на яких вони розташовані. Проте так цього й не зробила. До того ж, компанія мала проінвестувати оновлення Дніпровського аеропорту  та ремонт злітно-посадкової смуги. Однак замість 882 млн грн "Галтера" інвестувала в аеропорт лише 142 млн.

Тим не менш, у суді "Галтера" змогла довести, що в договорі з державою про передачу "Дніпроавіа" не йшлось, коли саме мають бути проведені відновлювальні роботи. Також представники компанії зазначили: "Галтера" не могла проводити ремонтні роботи в аеропорту через військові літаки із зони бойових дій.

Таким чином, Господарський суд Києва дійшов висновку, що компанія Коломойського не виконала пункти договору через незалежні від неї причини.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео