Житомир Інформ

Воїни-добровольці отримали право на безкоштовне лікування в санаторіях

Воїни-добровольці отримали право на безкоштовне лікування в санаторіях
203283 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дія бюджетної програми з санаторно-курортного лікування, соціально-професійної адаптації та психологічної реабілітації тепер поширена й на учасників бойових дій, які у складі добровольчих формувань брали участь в антитерористичній операції. Про це повідомила пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

На черговому засіданні 13 травня уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», згідно з якою воїнам-добровольцям надається право проходити санаторно-курорте лікування та реабілітацію за рахунок держави.

Як зазначають у міністерстві, це стосується учасників АТО, які у складі добровольчих формувань брали безпосередню участь в антитерористичній операції до 24.02.2018 у взаємодії зі Збройними Силами України, Міністерством внутрішніх справ України, Національною поліцією, Національною гвардією України, Службою безпеки України та іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами, але у подальшому не увійшли до їхнього складу. І надання їм права безкоштовно лікуватися в санаторіях — це черговий етап відновлення справедливості, адже добровольці одними з перших встали на захист країни.

«Першим етапом по відновленню справедливості до воїнів-добровольців стало надання статусу учасника бойових дій та відповідних соціальних гарантій. Сьогодні Уряд прийняв чергове важливе рішення, яке надає добровольцям право користуватися послугами з санаторно-курортного лікування, психологічної реабілітації та соціально-професійної адаптації», — зазначив міністр у справах ветеранів України Сергій Бессараб.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео