Житомир Інформ

Мешканці Петропавлівки вийшли на протест проти приєднання до Синельниківського району

Мешканці Петропавлівки вийшли на протест проти приєднання до Синельниківського району
69120 ПЕРЕГЛЯДІВ

Люди перекривали не тільки дорогу в центрі селища, а й трасу Дніпро-Донецьк. На акцію зібралися шахтарі, підприємці, фермери. Про це повідомляє павлоград.dp.ua.

24 липня невдоволені наслідками укрупнення районів Дніпропетровської області мешканці Петропавлівки вийшли на акцію протесту. Вони проти приєднання їхньої ОТГ до Синельниківського району. Це рішення затверджено Постановою Верховної Ради від 18 липня 2020 року «Про утворення та ліквідацію районів», згідно з якою на Дніпропетровщині має утворитися 7 районів.

Петропавлівська та Межівська ОТГ категорично проти приєднання до Синельниківського району, адже територіальна відстань до нового районного центру стає вдвічі більшою. Мешканці цих районів наполягають на приєднанні до Павлоградського району з центром у Павлограді, вважаючи таке рішення найбільш доцільним з точки зору географічного розташування, транспортної доступності, рівномірності віддаленості всіх населених пунктів.
До речі, проти приєднання до Синельниківсього району з тих самих причин і мешканці Першотравенська.

А поки сусіди розмірковують, як їм об`єднатися з Павлоградом, а не з Синельниковим, жителі Петропавлівки почали перекривати дороги. Спочатку люди перекрили центральний шлях у селищі, а потім і трасу Дніпро-Донецьк у районі блокпосту «Лугова». Люди ходили по пішохідному переходу, блокуючи рух автівок. Пропускали лише швидкі, рятувальників та шахтарські автобуси. Наполягають: це перша акція протесту, але не остання.


Теги: райони,приєднання, Дніпропетровщина,ОТГ,протести,Петропавлівка

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео