Житомир Інформ

Арутюнян Еміль Карленович: дніпровський меценат став почесним гостем на Всеукраїнському з’їзді військових капеланів

 Арутюнян Еміль Карленович: дніпровський меценат став почесним гостем на Всеукраїнському з’їзді військових капеланів
101269 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно у Дніпрі відбувся Всеукраїнський з’їзд капеланів. Така зустріч відбувається вже не вперше. Вона є дуже важливою і значущою для всіх, хто має відношення до захисту України на сході держави. На зїзді були присутні не лише військові священики, але й почесні гості, у тому числі представники Української Православної церкви, волонтери та меценати, які регулярно допомагають армії та духовності у державі. Зокрема, провідні дніпровські меценати Олександр Петровський та Еміль Арутюнян.

З’їзд капеланів – важлива подія у духовному та військовому секторі, яка відбулась з участю Еміля Карленовича Арутюняна


Місія капеланів на фронті дуже широка, відповідальна і почесна. Військові священики допомагають порадами, добрим словом та молитвами українським військовим, які боронять безпеку держави на східних кордонах. Саме капелани першими виконували функцію психологів на самому початку російської агресії на території України. Вони відвідують поранених бійців у госпіталях та надають їм посильну допомогу.
З’їзд капеланів був проведений не лише задля вшанування заслуг військових священиків, але й для підсумування їхньої важливої роботи протягом кількох років починаючи з 2014-го та складання планів роботи на майбутнє. Зокрема, обговорювали, як можна покращити взаємодію представників духівництва та бійців ООС.
Провів зустріч Митрополит Іоан, голова СУВД. Він висловив подяку учасникам за їх плідну роботу, а також закликав вирішити всі питання, що накопичилися останнім часом. Митрополит наголосив про необхідність ще уважніше ставитися до виконання обов’язків по відношенню до військовослужбовців. Привітав учасників від також митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній.
Почесними гостями на з’їзді стали представники вищого військового командування, Української православної церкви, а також волонтери і меценати, які долучилися до створення та розвитку сильної української армії. У першу чергу почесними учасниками зустрічі стали дніпровський підприємець та меценат Еміль Арутюнян та його друг і партнер Олександр Петровський, який створив та багато років очолює Міжнародний Благодійний фонд «Солідарність».

Арутюнян Еміль Карленович: допомога військовим ООС


Серед великої кількості напрямків благодійності, якими займається Еміль Карленович спільно з Фондом «Солідарність», допомога воїнам ООС посідає значне місце. У тому числі відзначають колосальну допомогу, яку Еміль Арутюнян надає лікарням, де рятують та відновлюють поранених бійців. Лише у лікарні імені Мечникова з початку року пройшли лікування понад 2000 військових з пораненнями різного ступеня складності.
Завідувач відділення інтенсивної терапії Ігор Йовенко поділився, що яким би не був рівень професійності лікарів, без сучасного обладнання та достатньої кількості ліків заклад не зміг би впоратися і поставити на ноги таку кількість складних пацієнтів. Оскільки за бюджетний кошт закупити дороге обладнання неможливо, спеціалісти Мечникова звернулися до Еміля Карленовича та Олександра Володимировича. Вони з радістю надавали потрібну допомогу, морально та психологічно підтримували військових.
Крім цього, за участі Еміля Арутюняна кілька десятків родин бійців АТО отримали змогу відпочити на березі моря, що є важливою соціальною місією у країні, що перебуває у стані війни. Регулярно отримують допомогу також сім’ї воїнів, які загинули на фронті.

Інший важливий напрямок благодійної діяльності Еміля Карленовича Арутюняна – допомога церквам і храмам


Меценат регулярно надає допомогу у побудові та відновленні церков, популяризації духовного способу життя у суспільстві.

Теги: Еміль Карленович Арутюнян,Арутюнян Еміль Карленович

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео