Житомир Інформ

У Дніпрі влаштували кінологічне свято

 У Дніпрі влаштували кінологічне свято
23014 ПЕРЕГЛЯДІВ

Двадцять дев’ятий день народження України відзначають не лише городяни, а й їхні домашні улюбленці. У Новокодацькому парку на першому майданчику для вигулу собак розгорнулось свято: виступи кінологів, танці з собаками, майстер-класи та навіть каністерапія.

Вікторія та її джек-рассел тер'єр Хлоя продемонстрували свій святковий танок.

«Сьогодні українське свято, тому український танок у вишиванці та червоній спідниці», — каже учасниця заходу Вікторія Слісарчук.

А у кінологині Світлани та її чотирилапих Хлої та Пулі сьогодні більш глобальна мета. Вони прийшли підтримати ініціативу Катерини Головачової щодо необхідності майданчиків для собак, адже у місті їх катастрофічно не вистачає. Як не вистачає і вихованих собак, які б довели людям, що собаку обов`язково треба виховувати.

Завітали до Дніпра й сертифіковані каністерапевти з Харкова. Вони познайомили дітей зі своїми собаками-терапевтами та показали їм пару дресувальних «трюків».

«Каністерапія — це метод реабілітації за допомогою собаки. Використовується він у фізіореабілітації, психотерапії, розвитку соціальних навичок, — пояснює каністерапевтка Ярослава Косогова. — До того ж, собака може бути помічником у навчанні, працювати з дітками з особливостями розвитку, допомагати у психологічній реабілітації учасників АТО».

Організаторка свята, активістка Катерина Головачова розповідає, вирішила провести такий захід, аби показати, що собачі майданчики — чудовий спосіб безпечно та весело проводити час зі своїми улюбленцями. Тому нашому місту їх потрібно якомога більше.

Чи отримають дніпряни три нові собачі майданчики — стане відомо вже у жовтні, коли оголосять результати конкурсу бюджету участі. А наявний майданчик прикрасять роботи переможців конкурсу дитячого малюнку «Місто щасливих собак».

Теги: свято ,кінологи,собаки,майданчик для вигулу,День Незалежності

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео