Житомир Інформ

У Дніпрі СБУ викрила директора КП міськради, який «заробляв» на тендерах

У Дніпрі СБУ викрила директора КП міськради, який «заробляв» на тендерах
53988 ПЕРЕГЛЯДІВ

Посадовець сприяв перемозі у відкритих конкурсах лише тих підприємців, які погоджувались «віддячувати» йому за допомогу. Наразі йому оголошено про підозру, подано клопотання про обрання запобіжного заходу, повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

У Дніпрі викрито корупційний механізм під час проведення процедури публічних закупівель комунальними підприємствами та органами місцевого самоврядування. Як з`ясували слідчі, директор одного з КП Дніпровської міської ради систематично отримував хабарі від підприємців за сприяння їхнім перемогам у тендерах.

«Він сприяв перемозі у відкритих конкурсах лише суб’єктів підприємницької діяльності, службові особи яких погоджувались надати йому неправомірну вигоду», — зауважують у відомстві.

Правоохоронці провели 32 обшуки за місцями роботи і проживання не тільки посадових осіб Дніпровської міської ради, а й одного з комунальних підприємств та низки суб’єктів господарювання у Дніпропетровській та Запорізькій областях. Вилучені докази протиправної діяльності, які будуть долучені до матеріалів досудового розслідування.

Наразі директору комунального підприємства міськради повідомлено про підозру. Кримінальне провадження відкрито за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Повідомлення про підозру вручено і трьом службовцям комерційних товариств, в інтересах яких вчинялись неправомірні дії. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів, у тому числі про тримання під вартою.

Теги: Дніпро,тендери,посадовець,СБУ,міськрада,корупційний механізм

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео