Житомир Інформ

У Дніпрі загоряться траурні свічки

У Дніпрі загоряться траурні свічки
21058 ПЕРЕГЛЯДІВ

28 листопада в Україні проходить щорічна акція «Запали свічку». Вона присвячена Дню пам’яті жертв голодомору. Цю акцію підтримують і в Дніпрі.
У міській раді Дніпра проведуть акцію «Запали свічу». Всі відповідні розпорядження підписав міський голова Борис Філатов. Ввечері в усі вікна ради поставлять траурні свічки в пам’ять про жертв Голодомору. На будівлі міської ради приспустять державний прапор з чорною стрічкою. Також біля ради приспустять всі державні стяги.
Жителів Дніпропетровщини долучитися до акції закликає заступник голови обласної державної адміністрації Ірина Грицай.
Для того щоб долучитися до акції «Запали свічку», 28 листопада о 16:00 потрібно поставити на підвіконня свічку та вшанувати пам’ять померлих під час геноциду українського народу хвилиною мовчання.
Уже майже два десятка років, 28 листопада, у Дніпрі, як і по всій Україні, проходять траурні заходи у зв’язку з 87 річницею Голодомору. Усі розважальні заходи в цей день заборонені.
Акція «Запали свічку пам’яті» проводиться по всій Україні з 2003 року. Її запропонував американський та український історик, дослідник Голодомору в Україні Джеймс Мейс.

Теги: Дніпро, Україна,голодомор,загальнонаціональна акція

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео