Житомир Інформ

Два тижні боротьби: в Одесі від гранати помер юнак

Два тижні боротьби: в Одесі від гранати помер юнак
114665 ПЕРЕГЛЯДІВ

Два тижні тому, 24 листопада в Саратському районі міста Одеса до воєнного шпиталю доставили 17-річного юнака – Максима Медяника, якого на кінці міста знайшли з частково ампутованою рукою від осколкових поранень гранати РГД-5.

(РГД-5 – протипіхотна дистанційна граната радянських часів для ураження особового складу, використовується з 1954 року і до цього часу. Речовина після підняття гранати та спроби будь-яким методом її покласти вибухає через 2-3 секунди)

Юнак перебував на місцевій фермі, де стояв автомобіль місцевого пастуха. Максим знайшов вибухонебезпечну речовину, від чого в руках вона вибухнула та нанесла тяжкі тілесні ураження.

За словами самого пастуха, цю гранату він знайшов на полі під час пасіння худоби. Навіщо і як чоловік приніс цей предмет – встановлюють правоохоронці. Чому житель одразу не доставив або не повідомив про гранату до відділку для поліції поки залишається загадкою.

Протягом двох тижнів усі небайдужі волонтери збирали гроші на всі необхідні ліки. Руку, яка постраждала від гранати врятувати не вдалось. Лікарі повністю ампутували руку хлопцеві.  Місцева жителька віддала юнаку кров, яка мала переливатись її батьку – проте чоловік загинув.

Хлопець весь час перебував на апаратах підтримання життя, проте осколкові поранення виявилися смертельними та, попри всі намагання лікарів юнаку життя, Максим Медняк 7 грудня 2020 року помер в одеській лікарні.

Роман Медяник – дядько Максима та волонтер під час лікування хлопця в соціальних мережав опублікував пост про офіційну смерть юнака: «Максима більше не поруч з нами.... Ми зробили все, що в наших силах»

Висловлюємо щирі співчуття від трагічної загибелі Максима та бажаємо його сім’ї здоров’я та сили духу, щоб пережити це горе…

За новинами Одеси та свого міста слідкуйте на сайті, бережіть себе та будьте здорові!!!

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео