Житомир Інформ

ДТЕК: які технології впровадили на шахті?

ДТЕК: які технології впровадили на шахті?
187025 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нові технології впровадили на шахті ДТЕК. Цифрова система позиціювання має підвищити не тільки комфорт, але і безпеку на робочому місці шахтарів.

На шахті Ювілейна “ДТЕК ШУ Першотравенське” з'явилася технологія, яка у режимі реального часу дозволяє відразу знаходити точне місце розташування людей під землею, а також одразу доповідати диспетчерам, щодо аварійних ситуацій або небезпечної концентрації метану у гірських поверхнях.

Шахта “Ювілейна” входить у десятку найбільших вугледобувних об'єднань країни. За останній час глибина родовища досягла відмітини у 570 метрів, а саме на таких глибинах вугільні пласти містять підвищену кількість метану, який вивільняється під час видобутку вугілля.

Система позиціювання використовує технології Wi-Fi + Bluetooth. Раніше усі подібні системи базувались на радіозв'язку, який був не таким надійним і працював лише на передачу інформації на поверхню, щодо місця знаходження людини, та не міг передавати інформацію назад під землю.

Тепер для усіх шахтарів замість звичних світильників-коногонок закуповують смарт-лампи, які не тільки висвітлюють шлях працівникам, а ще й виміряють концентрацію метану довкола, фіксують місце робітника під землею та одразу передають усі дані на поверхню. А ще нові лампи забезпечені системою оповіщення за допомогою смс-повідомлень, а також “тривожною кнопкою”.

Ця система була впроваджена у рекордно короткі строки. Усього за півтора місяця під землею встановили більш ніж 1 700 радіо маячків, на території близько 80 кілометрів.

Система є повністю ліцензованою та розрахованою на експлуатацію під землею, навіть у тих районах, де концентрація газу та бруду перевищує допускову норму. Михайло Барабаш підкреслював, що організація “ДТЕК Енерго” завжди піклується про своїх працівників, а також ставить у пріоритет їх безпеку.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео