Житомир Інформ

За процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури попереджено спробу незаконного проникнення в Україну громадянина РФ

За процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури попереджено спробу незаконного проникнення в Україну громадянина РФ
418531 ПЕРЕГЛЯДІВ

   21.07.2021 за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затримано громадянина Російської федерації під час спроби проникнення в Україну без законних на те підстав.

   Установлено, що вказаний громадянин РФ прибув з Республіки Молдова. Перебуваючи під час перевірки документів у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів – Подільський – Отач» Могилів-Подільського прикордонного загону, та не маючи законних підстав в’їхати на територію України, запропонував старшому зміни прикордонних нарядів Державної прикордонної служби України винагороду за безперешкодний пропуск на територію України.

   Під час передачі хабара в сумі 1500 доларів США під контролем правоохоронців громадянина РФ затримано. Грошові кошти в затриманого вилучено.



   Затримання правопорушника відбулось за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері за оперативного супроводу Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» Державної прикордонної служби України, за підтримки посадових осіб Могилів-Подільського прикордонного загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено здійснювати слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

   На даний час тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії. Затриманому громадянину Росії готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,громадянин РФ,проникнення в Україну,незаконне ,затримано,хабар ,ДПСУ,прикордонник,Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео