Житомир Інформ

Боррель повідомив, що ЄС продовжуватиме підтримувати Україну незважаючи ситуацію на Близькому Сході

Боррель повідомив, що ЄС продовжуватиме  підтримувати Україну незважаючи ситуацію на Близькому Сході
381755 ПЕРЕГЛЯДІВ

У відповіді на запитання кореспондентки Радіо Свобода, високий представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель 22 січня зазначив, що Україна продовжує залишатися на порядку денному на зустрічі Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу. Він також вказав, що ситуація в Україні буде основною темою обговорення.

«Той факт, що ми шукаємо рішення для ситуації на Близькому Сході, не означає, що ми не продовжуємо підтримувати Україну. Першим виступатиме міністр закордонних справ України», – сказав він.

За словами Борреля, міністри планують обговорити постійну підтримку України, а на неформальній зустрічі в Гімнічі з цього приводу також візьмуть участь міністри оборони. Він запевнив, що європейська підтримка для України залишається міцною і триватиме.

«Не хвилюйтеся. Українцям немає про що хвилюватися. Європейська підтримка залишається такою ж сильною, як і завжди, і вона триватиме», – запевнив голова дипломатії ЄС.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба, виступаючи на зустрічі Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу, висловив сподівання, що переговори про вступ до ЄС розпочнуться вже в першій половині 2024 року. Він також закликав Євросоюз збільшити постачання зброї та затвердити довгострокову програму підтримки для України.

Лідери ЄС планують провести саміт 1 лютого, де вони спробують вирішити питання блокування Угорщиною надання фінансової допомоги Україні у розмірі 50 мільярдів євро на наступні чотири роки. У грудні минулого року цей пакет допомоги був заблокований Будапештом.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео