Житомир Інформ

Провів незаконний референдум про визнання квазіреспубліки «днр» - ексдепутата Миронівської селищної ради відправлено на 3 роки за ґрати

Провів незаконний референдум про визнання квазіреспубліки «днр» - ексдепутата Миронівської селищної ради відправлено на 3 роки за ґрати
394926 ПЕРЕГЛЯДІВ
За принципової позиції Донецької обласної прокуратури Дніпровським апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким чоловіка засуджено за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).
Суд встановив, що у травні 2014 року депутат Миронівської селищної ради Бахмутського району розглянув та позитивно проголосував за внесене до повістки дня сесії питання щодо проведення у приміщенні місцевого палацу культури «загальнообласного референдуму» з визнання так званої державної самостійності «днр».
 
У 2021 році, попри невизнання чоловіком своєї провини, суд визнав доводи прокуратури вичерпними й обґрунтованими та засудив прихильника квазіреспубліки до 3 років позбавлення волі. У подальшому, розглянувши скаргу сторони захисту, апеляційний суд призначив йому таке ж покарання, але з випробувальним строком на 3 роки. Прокуратура звернулась до Верховного суду, який її касаційну скаргу задовольнив.
 

 

Наразі за результатом повторного апеляційного розгляду вирок суду першої інстанції залишено без змін. 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео