Житомир Інформ

Підприємці вийшли на мітинг проти нових законопроєктів

Підприємці вийшли на мітинг проти нових законопроєктів
231007 ПЕРЕГЛЯДІВ

7 жовтня під ДніпроОДА мітингували близько 50-ти представників малого та середнього бізнесу. Вони вимагали від Президента накласти вето на вже підписані у Верховній Раді законопроєкти 1053-1 та 1073, що передбачають повну фіскалізацію ФОПів та кешбек для клієнтів, які повідомляють податковій про порушення.

По-перше, ці законопроєкти повністю знищують спрощену систему оподаткування. По-друге, це відгукнеться на наповненні місцевих бюджетів”, - каже підприємець та учасник мітингу Андрій Нестеренко.

Протестувальники підготували та підписали звернення зі своїми вимогами на ім’я Президента України та очільника обласної держадміністрації. 

“Ми не проти касових апаратів, але не в такому вигляді, як представлено у цих законопроєктах. Ми хочемо, аби Президент наклав на них вето та відправив на допрацювання. Також вимагаємо створити робочу групу з таких підприємців, як ми. Щоб вони йшли до Верховної Ради та пояснювали кожен пункт, який хочуть фіскалізувати”, - пояснює підприємиця та організаторка мітингу Наталія Ешонкулова.

Акція - всеукраїнська. Одночасно під будівлі обласних адміністрацій вийшли підприємці в Києві, Харкові, Рівному, Одесі, Черкасах, Полтаві, Сумах та Чернігові.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео