Житомир Інформ

28 березня нарешті відбудуться останні місцеві вибори!

28 березня нарешті відбудуться останні місцеві вибори!
141779 ПЕРЕГЛЯДІВ

Останні вибори на пост місцевих керівників влади дуже затяглися. Найбільше це, звісно пов’язане із пандемією і постійною потребою робити більш жорсткими карантинні обмеження. Навіть маски та постійне дотримання стерильності у місцях проведення виборів не захищають людей від хвороби. Адже комісія весь час перебуває в помешканні, і через неї проходить незліченна кількість людей.

Проте кінець виборів вже незабаром! Влада анонсувала нові дати остаточного проведення місцевих виборів. У 174 громадах 24 областей будуть проведенні останні місцеві вибори. Дати вже обрали: 17, 24 і 31 січня, 7, 14 і 21 лютого і 28 березня. Про це розповіли працівники Центральної виборчої комісії України. Вони сподіваються, що все буде залишатись так само стабільно, як і було, тож в нас буде можливість провести цей захід без шкоди для здоров’я людей. В соцмережах часто жартували про те, що ці вибори будуть вічними, проте вони завершаться в березні, обіцяє влада.

Крім того, перевиборів потребують Харків’яни. Нещодавно помер їхній мер, якого переобрали на пост вже не вперше. Проте хвороба сильно вразила його легені та серце. Його не змогли врятувати навіть найкращі медики світу. Тож весь Харків провів в останню путь свого політика. На його честь планують назвати одну з вулиць міста, аби зберегти пам’ять про його внесок. Але життя іде, і хтось має взяти на себе обов’язки Кернеса. Так, наразі їх виконує його заступник, але мешканці мають повне право на те, аби обрати собі нового мера. Тож чекають на рішення Києва. Там планують провести не повторі вибори, а просто перевибори, адже голосування і так вже було. Тож приблизно і зараз зрозуміло, хто буде серед лідерів.

Але влада все одно орієнтуватиметься на ситуацію із пандемією, і якщо ситуація погіршиться, чого наразі не можна очікувати, то вибори все ж таки перенесуть знов. Влада владою, а немає нічого ціннішого за життя людей.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео