Житомир Інформ

У Лондоні обговорюватимуть збільшення міжнародної підтримки України

У Лондоні обговорюватимуть збільшення міжнародної підтримки України
432826 ПЕРЕГЛЯДІВ

23 червня у Лондоні пройде міжнародна Конференція з питань відновлення України, де обговорюватимуть збільшення міднароднох підтримки та відновлення країни від наслідків повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Зазначається, що Україну в Лондоні представлятиме заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Як згадалось раніше, ця конференція буде присвячена  залученню міжнародної підтримки для економічної та соціальної стабілізації України, а також подальшого процесу відновлення від наслідків війни. Зокрема, шляхом екстреної допомоги для негайних потреб та фінансування участі приватного сектору в процесі відновлення. Окрім представників уряду України у заході візьмуть участь представники міжнародної спільноти, фінансових установ, приватного сектору та громадянського суспільства.

Міністерство економіки заявило, що на дискусійній панелі «Розбудова прозорої та підзвітної України: кроки до відновлення» буде обговорюватись питання управління державними підприємствами. Зокрема, прогрес уряду України у впровадженні корпоративної реформи, зміни в роботі державних підприємств та перелік необхідних законодавчих змін для покращення результатів. 

Крім заступника міністра економіки на заході будуть присутні  голова Фонду Державного Майна України Рустем Умеров, генеральний директор Нафтогазу Олексій Чернишов, член наглядової ради Нафтогазу Людо Ван дер Хейден, координаторка зовнішньої допомоги та посольства США в Києві Кетрін Холт.

Європейський Банк Розвитку і Реконструкції (ЄБРР), Німецький фонд Маршалла (GMF), проєкт «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні» (SACCI) за фінансування USAID, та коаліції «ВзаємоДія» (RISE) стануть організаторами цієї події. 

У пресслужбі додають, що дискусійна  панель «Розбудова прозорої та підзвітної України: кроки до відновлення» є однією з чотирьох в рамках Конференції з відновлення України. Вона доповнить зміст конференції, акцентуючи увагу на зусиллях України у сприянні прозорості, фінансової цілісності та ефективності держави в процесі залучення міжнародних інвестицій.

Конференція проводитиметься  у форматі очної зустрічі в офісі ЄБРР в Лондоні з 08:45-14:30 та транслюватись онлайн.

Нагадаємо, що раніше Міністерство економіки заявило про очищені 100 тисяч гектарів землі які були забруднені внаслідок російського вторгнення. Очікування були гірші за результат, тому зараз ці землі  готові до здійснення на них господарської діяльності.

 "Ухвалені раніше плани з обстеження та очищення території виконуються з випередженням. При цьому значні потенційно забруднені площі, як показало їх обстеження, не потребують розмінування", — сказала Міністр економіки України, голова Міжвідомчої робочої групи з питань гуманітарного розмінування Юлія Свириденко.

Ба більше, за планом уряду розраховано, що за чотири роки збираються повернути в експлуатацію до 165 тисяч га земель, або близько 35% з визначених Планом. Наразі масштаб забруднених земель сягає 470 тисяч гектарів. Ці 470 тис.  земель сільгосппризначення визначені для пріоритетного очищення. Для ефективнішої роботи уряд обговорює розробку експериментальної установи, яка значно спростить  виробництво, сертифікацію та закупівлі спеціальної техніки для розмінування Міністерством оборони, МВС та іншими операторами протимінної діяльності.

Теги: Україна, Велика Британія,Міжнародна підтримка,Міністерство економіки України,заступник міністра економіки Олексій Соболев

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео