Житомир Інформ

Грузія не запроваджуватиме санкції проти рф

Грузія не запроваджуватиме санкції проти рф
227045 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прем'єр-міністр Грузії Іраклі Кобахідзе заявив, що його країна не буде вводити антиросійських санкцій і підтримує Україну. Він висловив це під час спільної пресконференції з верховним представником Європейського Союзу з питань закордонної політики та безпеки Жозепом Боррелем у Брюсселі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Щодо санкцій проти Росії, у нас є чітка позиція. Ми не вводимо санкцій і маємо на це вагомі аргументи", - підкреслив Кобахідзе. Він також наголосив, що Грузія політично підтримує Україну і має тісні відносини з її народом.

"Ми твердо підтримуємо Україну, надаємо значну гуманітарну допомогу і маємо дуже тісні зв'язки з українським народом. Ми стурбовані заявами окремих українських посадовців про відкриття в Грузії "другого фронту", зокрема секретаря Ради безпеки і радника президента", - розповів прем'єр-міністр.

У той же час Боррель відзначив, що в ЄС "не надходили заклики щодо цього (відкриття другого фронту, - ред.) ні з України, ні від окремих осіб".

"Нам потрібні найкращі відносини між Грузією та Україною, бо лише Росія користується напруженістю в цих відносинах. Жодні дії з відкриттям "другого фронту" в Грузії серйозно не розглядалися", - додав він.

27 січня повідомлялося, що з початку повномасштабної російської агресії проти України співробітники митниці попередили 1770 спроб ввезти до Грузії товари, обходячи санкції проти Росії.

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео