Житомир Інформ

Волейболістки СК “Прометей” перемагають у першому в історії домашньому турі Суперліги України

Волейболістки СК “Прометей” перемагають у першому в історії домашньому турі Суперліги України
33472 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цьогоріч у Кам’янському сформували жіночу волейбольну команду, яка увійшла до структури Спортивного клубу “Прометей” й наразі носить однойменну назву. Колектив під керівництвом Андрія Романовича у свій дебютний сезон одразу заявився у Суперлігу України і вже встиг провести стартові поєдинки у найсильнішому дивізіоні країни.

Сезон СК “Прометей” розпочав на виїзді з подвійної перемоги над віцечемпіоном минулої першості запорізькою «Орбітою-ЗНУ-ЗОДЮСШ"». А вже вдома, у наступних поєдинках спареного туру, СК “Прометей” не залишив шансів бронзовому призеру чемпіонату України — волейбольному клубу ВК "Волинь-Університет-ОДЮСШ".

У передсезонні клубу вдалося залучити до своїх лав досвідчених виконавиць — пів десятка торішніх чемпіонок України, вітчизняних представниць потужних європейських чемпіонатів і навіть легіонерку з Бразилії. 

Свою першу в історії зустріч на домашньому паркеті проти “Волині” “Прометей” розпочав під акомпанемент вщент заповнених трибун. Це допомогло місцевим волейболісткам досить швидко впоратися зі стартовим хвилюванням та захопити ініціативу в матчі. А гості з Луцька так і не адаптувалися до тиску вболівальників із Кам’янського та вдалих дій суперниць на майданчику. Багато помилялися. І у підсумку поступилися новачкам Суперліги в усіх трьох сетах — 25:18, 25:17 та 25:13. Кращою снайперкою матчу з одинадцятьма очками стала догравальниця “Прометею” Катерина Дудник.

В принципі, я не сумнівався в нашій перемозі. Стояло тільки питання, яка вона буде. Наскільки ця перемога буде тяжкою для нашої команди”, зізнався тренер СК “Прометей” Андрій Романович.

Наступний матч з “Волинню” для підопічних Андрія Романовича виявився ще успішнішим. Його гравчині з самого початку зустрічі подавили опір опоненток, безапеляційно домінуючи на ігровому майданчику майже до самого завершення поєдинку. Рахунок першого та другого сетів — 25:19 та 25:11.

Головним завданням для моїх волейболісток було виконувати ті технічні елементи, якими вони наразі володіють. Однак, мої спортсменки впоралися лише відсотків на 50. Я впевнений, дівчата можуть грати краще”, — каже тренер ВК "Волинь-Університет-ОДЮСШ" Богуслав Галицький.

Лише у третій партії лучанки трохи відстрочили неминучу поразку, скоротивши 10-тиочкову перевагу СК “Прометей”. В останньому відрізку матчу “Волинь” поступалася — 20:10. Втім, у підсумку команді Богуслава Галицького вдалося трохи відігратися. Третя партія завершилася із загальним рахунком 25:21 на користь кам’янських волейболісток.

Дуже багато чого вдалося. Але, звичайно, дуже багато чого не вдалося, що ми напрацьовували на тренуваннях. Я гадаю, що надалі ми будемо працювати над своїми помилками та виправляти їх”, зазначила гравчиня СК “Прометей” Катерина Дудник.

Перемога — це завжди плюс. А дві перемоги — це 2 плюси, і, звичайно, подвійна радість. Ми задоволені максимальним результатом, який вдалося здобути впродовж цього ігрового туру”, каже тренер СК “Прометей” Андрій Романович.

Діана Карпець з 16-ма очками стала найкращою снайперкою матчу. А її команда в обох іграх 3:0, 3:0 двічі перемогла, не поступившись у жодному із сетів. У підсумку Спортивний клуб “Прометей” очолив турнірну таблицю чемпіонату. 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео