Житомир Інформ

Ветерани дзюдо підкорили Чемпіонат Європи

Ветерани дзюдо підкорили Чемпіонат Європи
119053 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 нагород здобули українські дзюдоїсти на Чемпіонаті Європи серед ветеранів, який відбувся на іспанському острові Гран-Канарья у місті Лас-Пальмас. Загалом у турнірі взяли участь близько восьми сотень спортсменів з 35 країн світу від 35 до 80 років і старше.

8 медалей з Канарських островів — 1 золото, 3 срібла та 4 бронзи на батьківщину привезли майстри дзюдо з Дніпропетровської області. Окрім інших на п'єдестал, за бронзовою нагородою, піднявся і віцепрезидент Федерації дзюдо України, президент Федерації дзюдо Дніпра та Дніпропетровської області Михайло Кошляк. Він виступив у категорії М4 — для спортсменів від 45 до 49 років.

"Перша зустріч у мене була з представником Грузії. Друга зустріч — представник Франції. Третя зустріч — представник Іспанії. І зустріч за третє місце — Грузії. Першу зустріч я програв. Не задоволений результатом. Щоправда, згодом, зібрав волю у кулак, вжив заходів і досягнув результату", - ділиться бронзовий призер Чемпіонату Європи серед ветеранів Михайло Кошляк.

Ще одним призером Чемпіонату Європи став найстарший представник нашої збірної Олександр Венгер з Павлограда. Наразі дзюдоїсту 66 і чоловік боровся у категорії M8, для ветеранів віком від 65 до 69 років. За словами спортсмена, бронзового призера минулого чемпіонату світу у Мексиці, для тріумфу в Лас-Пальмос йому не вистачило зовсім трохи.

"У фіналі я вже боровся з іспанцем. Вигравав у нього «Ваза-арі». Залишилося 30 секунд. І зробив помилку, яка не дозволила мені стати першим", - каже срібний призер Чемпіонату Європи з дзюдо серед ветеранів Олександр Венгер.

Срібло на цьому ж турнірі в Іспанії здобув і наймолодший учасник команди дніпрянин Сергій Плієв. Нещодавно спортсмену виповнилося 30 років, що дало можливість Плієву виступити у стартовій ветеранській категорії M1. Для дзюдоїстів від 30 до 34 років включно. Впродовж турніру майстер спорту міжнародного класу та у минулому член національної збірної України здолав суперників з Бельгії та Туреччини. У сутичці за вихід у фінал Сергій Плієв виявився кращим за представника Франції. А у головній битві чемпіонату Європи наш земляк поступився опоненту з Росії.

"У фіналі, так вийшло, поступився. Вигравав два «шидо». І пропустив кидок. Впав на «Ваза-арі» і програв", - зізнається срібний призер Чемпіонату Європи з дзюдо серед ветеранів Сергій Плієв.

Окрім вищезгаданих спортсменів, з медалями різного ґатунку Чемпіоната Європи повернулися ще п’ять ветеранів. Віталій Дудчик з Дніпра став кращим у своїй категорії, вигравши золоту нагороду. Срібло — у дніпрянина В’ячеслава Клешні. Бронзові нагороди вибороли також дніпряни Сергій Супрун та Сергій Балобан, а також Сергій Синілов з Покрова. Окрім цього, збірна України серед спортсменів віком 30-39 років здобула бронзові нагороди командного Чемпіонату Європи серед ветеранів. До складу команди увійшли Віталій Дудчик, Сергій Плієв, Сергій Гладкий та Сергій Балабан. Вже у жовтні на наших ветеранів чекає Чемпіонат Світу, який відбудеться у марокканському Марокеші.

Читайте також: У Лас-Пальмас відбувся чемпіонат Європи з дзюдо серед ветеранів

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео