Житомир Інформ

Криворізький спорткомплекс «Металург» отримає шанс на друге життя

Криворізький спорткомплекс «Металург» отримає шанс на друге життя
27307 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі готується проєкт масштабної реконструкції головного спортивного осередка міста. Вона має стати прикладом державно-приватного партнерства. Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Багатофункціональний стадіон «Металург», що розрахований майже на 30 тисяч глядачів, є головною спортивною ареною Кривого Рогу. У різні роки тут проходили матчі за участю зірок світового футболу, ігри команд національної вищої ліги. На території спорткомплексу розмістилися й місцева ДЮСШ, й безліч спортивних секцій. Але спорткомплекс, збудований майже пів століття тому, вкрай потребує реконструкції та відновлення. Тому обласна влада запустила проєкт модернізації будівлі та стадіону, який має бути готовий до кінця літа. А вже після цього буде зрозуміло, яка сума потрібна для масштабної реконструкції.

«Стадіон «Металург» – це і історія перемог місцевого футбольного клубу «Кривбас», і особиста гордість криворожан, — зазначив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко. — Повна реконструкція спорткомплексу, сподіваюся, сприятиме поверненню легендарного клубу на футбольну арену країни. Та не можна її проведення «вішати» лише на область. До доброї справи мають підключитися і держава, і місцева влада».

Павелко підтримав ініціативу залишити цю арену багатофункціональною. Та наголосив, що одночасно новий стадіон має відповідати нормам УЄФА і мати можливість прийняти один з фіналів Кубка України та матч національної збірної.

Обласна влада сподівається, що реконструкція «Металурга» стане успішним прикладом державно-приватного партнерства із залученням місцевого бізнесу. Щодо державної субвенції, її виділенню обіцяли посприяти народні депутати від Кривого Рогу.

Теги: спорткомплекс,реконструкція ,Кривий Ріг,Андрій Павелко,проєкт,стадіон «Металург»

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео