Житомир Інформ

Фільм про Маріуполь здобув дві кінопремі

Фільм про Маріуполь здобув дві кінопремі
216583 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Повнометражне кіно українського режисера Вілла Новака «Чому я живий» визнали найкращим фільмом листопада одразу на двох фестивалях для кіноманів. Шедевр українського кіно здобув перемогу в Future of Film Awards та Europe Film Festival. Фільм знятий на реальних подіях та розповідає про життя єврейської родини у Маріуполі.

 

У столиці Англії щороку проходить онлайн кінофестиваль Europe Film Festival. Головна ціль проєкту познайомити між собою кіномитців із усього світу та дати їм шанс продемонструвати свої карти світові.

 

Future of Film Awards – Кінофестиваль, що проходить у Північній Македонії. Future of Film Awards - ціла платформа, яка дає можливість особам,що  причетні до  створення світового кінематографу проявити себе. Молоді актори, режисери, сценаристи, продюсери, оператори з усієї планети можуть надсилати свої роботи. У фіналі серед двадцяти найкращих фільмів члени журі обирають один. Переможці отримують щорічну премію. Цього року її отримали українці.

 

Кінокартина «Чому я живий» вразила світ. Події у фільмі відбуваються у період Другої світової війни у Маріуполі. Також картина базується на основі реальних героїв та подій. У центрі сюжету зображено єврейську родину, яка зазнала цькувань в період репресій та фашистського терору. У стрічці вдалося поєднати співіснування різних національностей та зобразити відмінні і схожі риси народів у побуті, поведінці, віруваннях та цінностях. Фільм про людяність і силу волі.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео