Житомир Інформ

У період з 23 по 25 лютого в Києві відбудеться перший національний фестиваль документального кіно "Cinema for Victory"

У період з 23 по 25 лютого в Києві відбудеться перший національний фестиваль документального кіно "Cinema for Victory"
404961 ПЕРЕГЛЯДІВ

У період з 23 по 25 лютого в Києві відбудеться перший національний фестиваль документального кіно "Cinema for Victory", на якому будуть представлені фільми, зняті під час російсько-української війни. Цю інформацію передає Укрінформ з посиланням на Державне агентство України з питань кіно, яке опублікувало цю новину на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що проведення фестивалю документального кіно "Cinema for Victory" стало можливим завдяки підтримці Президента Володимира Зеленського та ініціативі Держкіно з нагоди десятої річниці вторгнення Росії на територію України та другої річниці початку повномасштабної війни.

Метою цього року фестивалю є популяризація документального кіно, створеного в період російсько-української війни. Організатори планують зосередити увагу на фільмах, які документують воєнні злочини росіян та розповідають реальні історії українців.

Поширення документальних стрічок, створених під час війни, має на меті протидіяти пропаганді російських загарбників та виступити аргументом у підтримку України перед світовою аудиторією.

Основними завданнями фестивалю є підтримка уваги до війни в Україні, документування злочинів Росії проти українського народу та визнання внеску документалістів у міжнародну підтримку України.

Фестиваль також є платформою для інформаційного спротиву російській агресії, майданчиком для розвитку контенту воєнного часу та обміну досвідом між цивільною та військовою сферами.

Зазначено, що до 22 лютого фестиваль приймає заявки на участь у конкурсній програмі, а з 23 по 25 лютого відбудеться офіційна частина кінофестивалю.

Як раніше повідомлялося Укрінформом, документальний фільм "20 днів у Маріуполі" отримав номінацію на премію BAFTA у двох категоріях.

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео