Житомир Інформ

На 68-му році життя відійшов у вічність український актор Віктор Раду

На 68-му році життя відійшов у вічність український актор Віктор Раду
190175 ПЕРЕГЛЯДІВ

На 68-му році життя відійшов у вічність український актор Віктор Раду, відомий за своєю роллю в серіалі "Ліквідація". Прощання з ним заплановано на 20 лютого в Одесі, як зазначено на сторінці Одеського театру юного глядача імені Юрія Олеші у Facebook.

У театрі відзначили, що причиною смерті актора стали проблеми з серцем. "Він завжди був ідеальним партнером на сцені, надійним працівником, справжнім чоловіком і дуже світлою людиною. Віктор Андрійович допомагав багатьом молодим акторам, передавав їм секрети акторської майстерності, не відмовлявся від нових ролей, з кожної ролі Віктор Андрійович робив акторський шедевр", - йдеться у повідомленні.

В Одеському театрі юного глядача Віктор Раду працював з вересня 1987 року. Останніми його ролями були Дорант ("Міщанин у дворянстві"), сеньйор Капулетті ("Ромео і Джульєтта"), Дядько Лев ("Лісова пісня"), Султан ("Чарівна лампа Аладдіна"), Акела ("Мауглі"), Автор ("Льовушка"), Пінхус ("Будьте ви щасливі!"), Кекс ("Смак сонця), містер Пендлтон ("Поліанна"), Пепе ("Листи в Севілью"), і Омелько Кайдаш ("Кайдашева сім’я").

У 2020 році актор також знявся у серіалі "Прозріння" та з'явився у фільмах "Анка з Молдаванки", "Утікачка", "Дежавю", "Час Х", "Зроби мені боляче".

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео