Житомир Інформ

ПНПУ імені В. Г. Короленка підписав меморандум про співпрацю із Омельницькою сільською територіальною громадою

ПНПУ імені В. Г. Короленка підписав меморандум про співпрацю із Омельницькою сільською територіальною громадою
341690 ПЕРЕГЛЯДІВ

5 жовтня 2022 р. науковці Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка на чолі з ректоркою професоркою Мариною Гриньовою взяли участь у роботі освітнього стартапу «Разом до Перемоги!» Захід, який об’єднав представників навчальних закладів різних типів Омельницької сільської територіальної громади Кременчуцького району, відбувся на базі Рокитненської гімназії.

Науковців, колег, представників місцевого самоврядування зустрічав директор Рокитненської гімназії Омельницької сільської ради Дмитро Боярський.

Змістовну екскурсію навчальним закладом провів Дмитро Едуардович: продемонстрував сучасні, обладнані навчальні кабінети, розповів про проєкти, в яких беруть участь учні й учителі, про особливості взаємодії із сучасними дітьми. Навчальний заклад пройшов довгий шлях від земської 4-хкласної школи, побудованої у 1911 р., до сучасної інноваційної гімназії.

Відкрив роботу освітнього стартапу сільський голова Омельницької сільської ради Андрій Пирог: «Держава потребує якісної освіти, фахових спеціалістів, щоб будувати успішну Україну».

Дмитро Боярський наголосив, що захід об’єднав освітян різних закладів освіти, щоб створити майданчик для обміну досвідом, налагодити співпрацю, заручитися підтримкою наукової спільноти.

Досвідом роботи, продуктивними методиками, методичними знахідками ділилися представники закладів освіти різних типів Омельницької громади: заступниця директора з навчально-виховної роботи Рокитненської гімназії Світлана Абросімова, практичний психолог Рокитненської гімназії Любов Шаврова, вихователька дошкільного підрозділу Рокитненської гімназії Ірина Миргородська, керівниця гуртка декоративно-прикладного мистецтва Ольга Бабко, керівник гуртка робототехніки Сергій Ляшенко, директорка опорного закладу «Омельницька ЗОШ І–ІІІ ступенів» Катерина Павлушенко, вихователька ДНЗ «Казка» Валентина Трушевська, директорка ДНЗ «Оленка» Олена Жежела, керівниця КЗ ІРЦ «Надія» Наталія Пирог, начальник відділу освіти, молоді та спорту Омельницької сільської ради Олег Прокопенко.

Науково виваженим, аналітичним, наповненим методичними рекомендаціями й практичними підказками став виступ докторки педагогічних наук, заслуженого працівника освіти України, члена-кореспондента Національної академії педагогічних наук України, лауреатки Державної премії в галузі науки і техніки України, професорки Марини Гриньової. Марина Вікторівна дуже схвально оцінила досвід кожного освітянина осібно і відзначила прагнення педагогічних колективів розвиватися суголосно із викликами часу і давати учням найактуальніші і найсучасніші знання. Професорка Гриньова також відзначила, що кожен педагогічний працівник може отримати методичну і консультативну допомогу у науковців Полтавського педагогічного, продовжити навчання на магістерських програмах.

Долучилися до зустрічі із ректоркою ПНПУ імені В. Г. Короленка онлайн учні 9–11 класів. Марина Гриньова підготувала для учнів огляд освітніх програм, підготовка за якими здійснюється в Полтавському педуніверситеті, розповіла про наукові гуртки, сучасні навчальні центри і лабораторії, потужні культурно-мистецькі центри, роботу студентської ради і дозвілля студентів. «Щоб стати успішними, конкурентноспроможними, затребуваними на ринку праці, потрібно навчатися у найкращих фахівців. Самі такі науковці працюють у нашому університеті. Вони не лише передаватимуть вам свої знання, а й залучатимуть до роботи над науковими проєктами, разом з вами реалізовуватимуть грантові програми, навчатимуть застосовувати знання на практиці, ділитимуться досвідом», – резюмувала Марина Вікторівна.

Про особливості вступу із старшокласниками говорила відповідальна секретарка приймальної комісії Марина Тесленко. Також Марина Миколаївна анонсувала школярам роботу курсів із підготовки до ЗНО.

Результатом зустрічі стало підписання Меморандуму про співпрацю між ПНПУ імені В. Г. Короленка й Омельницькою сільською територіальною громадою. Андрій Пирог і Марина Гриньова підписами засвідчили домовленість про консолідацію зусиль в поширені інноваційного й методичного досвіду, підвищенні кваліфікації, навчанні на сертифікатних освітніх програмах вчителів, проведення спільних освітніх, наукових, методичних заходів.

«Ми пишаємося кожним освітянином, який працює в закладах освіти нашої громади. Ми хочемо, щоб наші учителі постійно розвивалися, отримували найсучасніші знання, опановували нові методики, тому ми покладаємо великі сподівання на реалізацію підписаного меморандуму», – наголосив Андрій Пирог.

Марина Гриньова запевнила учителів, вихователів, представників громади, що у Полтавському педагогічному створені всі умови, щоб всі охочі протягом життя могли отримати якісну освітню послугу: «Ми чекаємо ваших випускників на бакалаврські і магістерські програми, ми пропонуємо навчання для вас, ми проводимо курси й організовуємо сертифікатні програми. Ми міцно тримаємо освітній фронт, ми переконані, що ми сильні разом!»

Також Марина Вікторівна освітянам громади передала книги, збірники, методичні посібники, авторами яких є викладачі педуніверситету.

Кожна поїздка науковців Полтавського педагогічного в заклади освіти щедра на теплі зустрічі із випускниками університету різних років. Наприклад, у Рокитненській гімназії директор Дмитро Боярський представив гостям колегу, яка має тривалий педагогічний стаж і лише один запис у трудовій книжці. Це випускниця фізико-математичного факультету ПНПУ імені В. Г. Короленка 1975 р. Тетяна Береза. Тетяна Василівна зі словами глибокої вдячності згадує своє навчання в університеті, викладачів, одногрупників, з якими до сьогодні підтримує теплі взаємини.

Дякуємо Омельницькій громаді, Рокитненській гімназії за конструктивний діалог і продуктивну зустріч. Працюємо задля Перемоги!

 

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео