Житомир Інформ

Вітання випускникам бакалаврату ПНПУ імені В. Г. Короленка 2023 року

Вітання випускникам бакалаврату ПНПУ імені В. Г. Короленка 2023 року
333005 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шановні випускники!

Адміністрація, професорсько-викладацький склад університету щиро вітає випускників 2023 року з отриманням освітнього ступеня «Бакалавр»! Промайнули швидко чотири роки навчання, кожен з вас минулого тижня засвідчив свою фаховість на атестаційних екзаменах, тому продовжуйте так само впевнено крокувати у власне професійне життя!

Ідучи тернистими манівцями навчання в університеті упродовж 2019-2023 років, ви стерпіли ковідні виклики, мужньо зустріли відгоміни військових тривог за студентськими лавами і, не зупиняючись ні перед чим, вчилися, вчилися, вчилися… Разом з вами зростав і колектив університету: отримав перший досвід дистанційного викладання, вболівав за якість формування ваших професійних компетентностей та за кожного як особистість. З огляду на це ректорат уклінно дякує вашим викладачам за цю сродну, кропітку і творчу науково-педагогічну працю – плекання висококваліфікованих бакалаврів!

Ви ж, дорогі випускники, пронесіть крізь серце цю турботу рідного університету, гідно шануйте почесне ім’я випускника-короленківця, пливіть і далі океаном життя. Завжди пам’ятайте, що тією тихою гаванню, що завжди чекає на вас і є Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка!

Цьогоріч навчання в університеті за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти завершило 813 студентів. З них отримали дипломи з відзнакою 80 випускників. Факультет педагогічної і мистецької освіти підготував бакалаврів з дошкільної освіти – 71, початкової освіти – 73, середньої освіти (Хореографія) – 11, середньої освіти (Образотворче мистецтво) – 17, середньої освіти (Музичне мистецтво) – 24, спеціальної освіти – 44, хореографії – 13. Зокрема, факультет випустив вчителів-дефектологів, логопедів, вихователів дітей з порушеннями психофізичного розвитку, асистентів вчителя з інклюзивним та інтегрованим навчанням, вчителів хореографії, образотворчого мистецтва, музичного мистецтва, початкової школи, вихователів раннього та дошкільного віку, гувернерів, хореографів-балетмейстерів.

Факультет психології і соціальної роботи підготував бакалаврів з психології – 80, соціальної роботи – 13. Серед них – майбутні практичні психологи, соціальні працівники і педагоги.

Факультет філології та журналістики підготував бакалаврів з середньої освіти (українська мова і література) – 58, середньої освіти (Мова і література (англійська)) – 16, філології (Українська мова та література) – 3, філології (Германські мови та літератури (переклад включно, перша-англійська)) – 24, журналістики – 10. Зокрема, на факультеті завершили навчання перекладачі, вчителі англійської, німецької, української мов, зарубіжної та української літератури, журналісти і професійні філологи.

Факультет історії та географії підготував бакалаврів з середньої освіти (Історія) – 51, середньої освіти (Географія) –13, історії та археології – 16, наук про Землю – 4. Факультет випустив учителів історії, географії, професійних істориків і археологів і фахівців із наук про Землю.

Факультет природничих наук та менеджменту підготував бакалаврів з середньої освіти (Біологія та здоров’я людини) – 22, середньої освіти (Природничі науки) –3 середньої освіти (Хімія) – 2, менеджменту – 8, біології – 1, екології – 3. Зокрема, це вчителі хімії, природничих наук, біології та здоров’я людини, екологи, професійні хіміки, менеджери у сфері інноваційної діяльності, управління навчальними закладами, проектами та інші.

Факультет технологій та дизайну підготував бакалаврів з середньої освіти (Трудове навчання та технології) – 28, професійної освіти (Деревообробка) – 3, професійної освіти (Дизайн) – 7, професійної освіти (Технологія виробів легкої промисловості) – 7, культурологія – 20. Зокрема, це вчителі трудового навчання та технологій, майстри виробничого навчання та культурологи.

Факультет комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки підготував бакалаврів з середньої освіти (Математика) – 20, середньої освіти (Фізика) – 4, середньої освіти (Інформатика) – 5, економіки – 7, комп’ютерних наук – 4. Серед них – вчителі математики, інформатики, фізики, а також економісти та айтішники.

Факультет фізичного виховання та спорту підготував бакалаврів з середньої освіти (Фізична культура) – 95, фізичної культури і спорту – 33. Зокрема, це вчителі фізичної культури, тренери, професійні спортсмени тощо.

Безмежно вдячні вашим батькам, які вчинили правильно – підтримали вибір своїх дітей у далекому 2019 році. Впевнені, що таким самим мудрим буде і ваше наступне рішення – одностайний вибір Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка для продовження навчання на ступінь магістра!

Любі випускники! Бажаємо вам у майбутньому переможного миру на житній рідній землі під українським лазуровим небом, здоров’я, щастя, натхнення, творчих звершень, впевнених звитяг, перспективних кар’єрних виріїв! Чекаємо вас у стінах нашого славетного Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка!

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео