Житомир Інформ

Українцям спростили найскладніший етап отримання компенсації за знищене внаслідок бойових дій житло

Українцям спростили найскладніший етап отримання компенсації за знищене внаслідок бойових дій житло
271834 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українцям спростили найскладніший етап отримання компенсації за знищене внаслідок бойових дій житло, повідомила пресслужба Міністерства розвитку спільної інфраструктури України.

"Забронювали житловий сертифікат? Потрібно припинити право власності на зруйнований об'єкт. За відгуками перших власників нового житла, цей етап займав найбільше часу та зусиль. Допомагаємо людям — спрощуємо процедуру", - йдеться у повідомленні.

Оновлення включає:

Для припинення права власності на зруйнований об'єкт нерухомості тепер достатньо мати витяг з Реєстру пошкодженого та знищеного майна, який можна отримати в нотаріуса або місцевій раді. "Цей документ вам потрібен, якщо після обстеження зруйнованого житла комісія не видала вам копію акта", - пояснили у відомстві.

Крім того, замість копії акта можна отримати витяг із Реєстру пошкодженого та знищеного житла. Це можна зробити:

·         У будь-якого нотаріуса, який має доступ до Реєстру. Перелік таких нотаріусів доступний у них.

·         У місцевій раді, де розташовано знищений об'єкт нерухомості.

"Припинити право власності на знищене житло потрібно не раніше, ніж ви отримаєте житловий сертифікат і забронюєте за ним кошти, але до того, як ви укладете угоду купівлі-продажу", – нагадали у Міністерстві розвитку.

Нещодавно Єдина система відновлення розпочала нову опцію: тепер власники земельних ділянок, чиї будинки були зруйновані внаслідок агресії рф можуть будувати новий дім на своїй ділянці.

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео