Житомир Інформ

Військові з Збройних сил Великої Британії акцентуватимуть увагу на вивченні тактики окопної війни, спостерігаючи за боями між Україною та росією

Військові з Збройних сил Великої Британії акцентуватимуть увагу на вивченні тактики окопної війни, спостерігаючи за боями між Україною та росією
156179 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військові з Збройних сил Великої Британії акцентуватимуть увагу на вивченні тактики окопної війни, спостерігаючи за боями між Україною та Росією.

Про це повідомляє видання Business Insider, посилаючись на декількох офіцерів британської армії. Згідно зі співрозмовниками видання, повне вторгнення Росії в Україну відновило питання окопної війни в Європі. Учасники британських ЗС, що беруть участь у навчанні українських військових, тепер враховують це під час тренувань.

"Велика Британія в даний час вдосконалює свій підхід до окопної війни [...] Елементи окопного бою завжди були частиною навчання, але зараз ми знову акцентуємо увагу на тому, як розвивається ця тактика", - цитується підполковника з прізвищем Вілсон.

Видання зауважує, що Велика Британія стала однією з піонерських країн у справі окопної війни під час Першої світової війни, коли сторони вирили сотні тисяч кілометрів траншей по обидва боки лінії фронту.

"Окопна війна існує вже понад століття. Можливо, в деяких колах вона була забута, але тепер вона знову знаходиться у центрі уваги, особливо коли поєднується з загрозою безпілотників", - додає Вілсон.

За словами британських військових, використання безпілотних літальних апаратів стало визначальною рисою війни в Україні. Маленькі безпілотники тепер контролюють битву. Важко приховатися від них, і окопи стали одним із небагатьох місць, де солдати можуть почуватися відносно безпечно.

Вілсон підкреслив, що протягом останніх десятиліть Велика Британія не звертала особливої уваги на тактики окопної війни, оскільки основна частина навчання військовослужбовців була спрямована на боротьбу з повстанцями в Іраку та Афганістані. Застосування окопів під час повномасштабної війни між Україною та Росією знову привернуло увагу до цієї проблеми.

Інші джерела, з якими спілкувалось видання, відзначили, що операція з навчання українських військових (Operation Interflex) є взаємовигідною як для України, так і для її партнерів. Українські військові отримують допомогу у вивченні необхідних навичок, а британські та інші військові отримують цінні поради щодо протистояння армії РФ.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео