Житомир Інформ

Франція визначила ситуації, коли західні військові можуть бути відправлені в Україну

Франція визначила ситуації, коли західні військові можуть бути відправлені в Україну
324320 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне зазначив, що у випадках, коли західні військовослужбовці будуть направлені на територію України, вони можуть брати участь у спеціальних операціях, не втручаючись у бойові дії з російською армією. Це повідомила Deutsche Welle.

Сежурне висловив думку, що країни Заходу мають розглянути можливість нових форм підтримки України, включаючи можливість відправлення військових. Водночас, глава зовнішньополітичного відомства Франції зауважив, що не йдеться про участь західних військових у бойових діях. Замість цього вони можуть займатися кіберзахистом, виробництвом зброї або розмінуванням звільнених від російських військ територій.

"У деяких випадках такі дії можуть вимагати присутності на українській території, але без перетинання межі участі у війні", - підкреслив Сежурне. Він також наголосив, що в умовах сучасної ситуації підтримка України країнами Заходу має бути посилена.

Нагадаємо, що 27 лютого президент Франції Еммануель Макрон допустив можливість відправки західних військових на територію України, але визнав відсутність консенсусу серед союзників з цього питання. Попередньо, 26 лютого, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо повідомив, що деякі країни НАТО та Євросоюзу обговорюють можливість відправки військ в Україну. Однак як у НАТО, так і в США зазначили, що наразі не мають наміру відправляти війська в Україну.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео