Житомир Інформ

Уряд затвердив стратегію розвитку української мови

Уряд затвердив стратегію розвитку української мови
310793 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство культури передбачає, що до 2030 року 80% українців будуть використовувати державну мову в повсякденному житті. Кабінет Міністрів України прийняв Державну цільову національно-культурну програму, спрямовану на забезпечення повноцінного розвитку та функціонування української мови як державної у всіх сферах суспільного життя до 2030 року. Про це повідомлено на сайті Міністерства культури та інформаційної політики.

У програмі Міністерства культури та інформаційної політики передбачається, що "поступове формування комфортного та функціонального єдиного мовно-інформаційного україномовного простору на всій території України" буде сприяти зміцненню української мови.

"Програма спрямована на створення умов для подолання наслідків русифікації та активного розвитку та використання державної мови у всіх сферах суспільного життя. Крім того, вона охоплює заходи з популяризації української мови у світі, оскільки українською мовою володіють найсміливіші люди на планеті", - зазначив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

У документі також йдеться про те, що до 2030 року всі державні службовці повинні володіти державною мовою, а українська мова повинна стати основною мовою спілкування для 80% населення в повсякденному житті.

"Для цього необхідно задовольнити приватні культурні потреби україномовним якісним культурним продуктом", - зазначено в документі.

Також планується збільшення частки українськомовного культурного продукту на 30%: від 55% до 85%.

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео