Житомир Інформ

Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського “Солідарність” відремонтував помешкання для першокурсника з інвалідністю

Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського “Солідарність” відремонтував помешкання для першокурсника з інвалідністю
144205 ПЕРЕГЛЯДІВ

Для 18-річного Богдана Перцевого, вихованця інтернату з вадами розвитку, виділили окрему кімнату на першому поверсі у гуртожитку дніпровського транспортно-економічного коледжу. 

Приміщення, яким давно не користувалися, було занедбано. У кімнаті - старі дерев’яні вікна та двері. На стелі -  ще радянські лампочки. Тож благодійний фонд створив там хлопцеві комфортні умови для проживання. Вирівняли стіни, переклеїли шпалери. Встановили металопластикові двері та вікна, щоб було тепло. Зробили нову проводку та освітлення.

“Тепер тут тепло й затишно. Ми створили умови, аби Богдан навчався та не відволікався на побутові дрібниці”,- розповідає Світлана Сербіна, віцепрезидентка Міжнародного благодійного фонду “Солідарність”

“Хочу подякувати всім, хто брав участь у цьому проєкті: Олександру Володимировичу Петровському, президенту благодійного фонду “Солідарність”, та В’ячеславу Маковецькому, який вклав свої кошти. Також за допомогу дякую завідувачу гуртожитку, Івану Хоришку”,- каже віцепрезидентка благодійного фонду “Солідарність” Яна Іванілова.

Також для хлопця виділили окремий санвузол та душову кімнату. Встановили водонагрівач та облаштували зручний вихід. Раніше Богдану доводилося ходити у спільно душову, що знаходиться в іншому крилі гуртожитку. Туди хлопцю на милицях було важко дістатись, а кімната ніяк не була пристосована під його особливі потреби.

“Я не міг стримати радощів, коли мені зробили душову. Мені доводилося ходити у загальний душ, де було незручно - там зависокі сходинки. Бувало таке, що, приймаючи душ, я міг підслизнутися та падав. Тепер вже можу робити все нормально”,- розповідає Богдан Перцевий.

Також для дітей з інвалідністю Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського “Солідарність” у гуртожитку та коледжі облаштував пандуси.
https://www.youtube.com/watch?v=qYjdM_fSu1A&feature=youtu.be

Автор: МБФС

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео