Житомир Інформ

Експерти оголосили офіційну версію руйнації будівлі в центрі Дніпра

Експерти оголосили офіційну версію руйнації будівлі в центрі Дніпра
258615 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гуртожиток «Дніпровської політехніки» №2 “поплив” через зливи. Цей висновок офіційно надали фахівці Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Результати оголосили на сайті міської ради Дніпра.

Їхня експертиза показала, дощова вода потрапила під фундамент гуртожитку та вимила ґрунт. Це й призвело до просідання споруди, стверджують фахівці. 

«Ніхто з експертів не може зараз точно сказати, скільки років відбувалося підмивання ґрунту під фундаментом гуртожитку. Така географія цієї місцевості. Але наразі будь-які отвори по периметру будівлі заасфальтовані, тож ситуація з нею стабільна», — розповів  голова надзвичайної комісії з питань техногенної та екологічної безпеки Дніпровської міської ради Олександр Шикуленко.

Спеціалісти Придніпровської державної академії будівництва та архітектури вже розробили проєкт підсилення аварійної будівлі. У міськраді запевняють, що усі матеріали для робіт вже закупили та з 29 жовтня розпочнуть ремонт. На це обіцяють витратити не більше 10 днів. 

Рух транспорту на дільниці поблизу перетину проспектів Яворницького та Гагаріна відновлять лише після завершення укріплення гуртожитку. За висновками експертів, раніше там їздити небезпечно.  

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео