Житомир Інформ

Дніпровська школа №10 перемогла: в її дворі комерсанти не зможуть зводити багатоповерхівку

Дніпровська школа №10 перемогла: в її дворі комерсанти не зможуть зводити багатоповерхівку
89783 ПЕРЕГЛЯДІВ

Адвокати ТОВ “Промпоставка-А” оскаржували рішення обласного господарського суду і вимагали повернути в оренду комерсантам частину двору десятої школи. Там збирались зводити будинок у 24 поверхи, але не судилося…

На початку фінального судового засідання відбулася спроба зірвати процес. Адвокати “Промпоставки-А” заявили про відвід суддів. Мовляв, зазначена колегія раніше вже виносила рішення не на користь їхніх клієнтів.

Всі інші учасники процесу переконували: це спроба затягнути процес. Порадившись, судді клопотання відхилили і розгляд справи з шести томів продовжили. Озвучили докази усіх сторін і провели фінальні дебати. Зрештою, остаточний суддівський вердикт був на користь дітей і навчального закладу — апеляційну скаргу ТОВ “Промпоставка-А” відхилити.

Представники школи пояснюють чергову перемогу просто: забагато порушень зробила міськрада, коли виділяла в оренду комерсантам спірну земельну ділянку. Прокурорка Віра Шустова підняла документи 1955, 60 і 80-х років, що підтвердили існуючі межі шкільної території.

“Мабуть, жодного сумніву ми не мали, що не переможемо в цій справі. Ми надали всі докази і суд виніс вірне рішення”, — каже директорка школи №10 ім.І.Манжури Валентина Івлєва.

Прокурорка Віра Шустова вже готується до нових судових засідань, під час яких будуть виборювати право на шкільні майстерні, що незаконно “прихватизували” бізнесмени. Адвокат підприємців Олександр Чорний від коментарів відмовився, але заявив, що подаватиме касаційну скаргу.

А батьки учнів, що виступали по цій справі третіми особами, святкують чергову перемогу. Вони вважають, що цьому сприяли розголос справи та згуртованість всіх захисників шкільної землі.

“Ми розуміли, що правильно виховувати наших дітей вірою, волею і правдою. Ці три речі дали нам можливість всі півтора роки боротися”, — розповідає мати учня школи №10 Марина Підгорна.

Педагоги та батьки готові до подальшої боротьби, в тому числі й в касаційній інстанції у Києві. Там їхні інтереси представлятиме Генпрокуратура України.

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео