Житомир Інформ

Плату за розподіл газу знизять, але не всім

Плату за розподіл газу знизять, але не всім
90377 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проєкт змін до Кодексу газорозподільних систем ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Регулятор планує знизити плату тим споживачам газу, які їм не користувалися. Про це йдеться на офіційному сайті НКРЕКП.

Проєкт передбачає внесення змін щодо визначення річної замовленої потужності. Для нових побутових споживачів або тих, які не споживали газ минулого року, величина річної замовної потужності буде визначатися на такому рівні:

— 39 куб. м для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі (в середньому по Україні 3 грн на місяць);

— 126 куб. м для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі (в середньому по Україні 10 грн на місяць);

— 314 куб. м для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, у тому числі, для опалення (в середньому по Україні 20 грн на місяць).

Для побутових споживачів, які використовували природний газ минулого року, річна зумовлена потужність дорівнює обсягу споживання природного газу за попередній газовий рік. Та не може бути меншою, ніж для тих, хто не споживав газу. 

Протягом 10 днів прийматимуться зауваження щодо проєкту, потім мають відбутися громадські обговорення. І лише у березні може бути ухвалена постанова.

 

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео